In 2015 heeft de school het vignet 'Gezonde School' verkregen op het onderdeel bewegen en sport. De school is al meerdere keren de sportiefste school van Amersfoort geweest. Bewegingsonderwijs ontwikkelt de motoriek, die noodzakelijk is voor het leren lezen, schrijven en rekenen.
Ruimtelijk inzicht is een voorwaarde voor het leren rekenen en samen spelen en spelletjes doen, zowel binnen als buiten, en bevordert de sociale ontwikkeling.

In groep 1-2 kent het bewegingsonderwijs verschillende vormen; vrij spelen met uitgezette gymmaterialen, zang en tikspelletjes en buiten spelen. De leerlingen van groep 3 t/m 8 krijgen een uur per week les van onze vakleerkracht bewedingsonderwijs. Daarnaast doen we mee aan schoolschaatsen, de Koningspelen en verschillende sportclinics in samenwerking met een buurtsportcoach.

Ons doel is het vignet 'Gezonde School' uit te breiden met het deelcertificaat gezonde voeding.

Verbinding

Ontwikkelen