Bibliotheek op school

Wie leest, leert de wereld! Daarom de Bibliotheek op school


Het belang van lezen
Het is noodzakelijk voor leren, zeker het leren op school. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Een goede taalbeheersing zorgt ervoor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt en dat zij zich beter kunnen verplaatsen in anderen.

De Bibliotheek op school
Daarom werken wij als Aloysiusschool graag mee aan de Bibliotheek op school. De Bibliotheek op school is een samenwerkingsverband met Bibliotheek Eemland. In dit project werken we aan de leesbevordering en vergroten zo de taalontwikkeling en mediawijsheid van uw kind. Leesconsulent Liesbeth Hensbroek van de Bibliotheek Eemland zorgt er samen met leescoördinator Jeroen Bol voor dat alle groepen van de Aloysiusschool met plezier gaan lezen!

Meer informatie over het pogramma 'de Bibliotheek op school' vindt u op Bibliotheek Eemland/de-bibliotheek-op-school.

Via onderstaande link kunt u naar de aura website. Hier vindt u leuke boekentips en kunt u zien wat uw kind leest op school: Aloysiusschool Aura Library.

Download onze schoolgids!  Schoolgids 2023-2024

Aloysiusschool
Dupontplein 14
3817 DV Amersfoort
Bekijk op de kaart